FN-firande

I torsdags firade skolan FN-dagen. Vi började dagen med en show i Ljushallen då elever från skolan uppträdde med danser och sånger från sina länder. Showen avslutades med en flaggparad av alla nationer som finns representerade på skolan.

I klassrummet pratade vi om barns rättigheter och vad man behöver för att leva. Vi gjorde en övning där jag hade ritat upp en luftballong på tavlan och lastat luftballongen full med paket med olika innehåll. Luftballongen började att sjunka och eleverna fick välja vilka paket vi skulle slänga av för att kunna stiga igen. Paketen med dator, tv-spel, serietidningar, böcker och musik lastades snabbt av av en enig klass men sedan blev det lite svårare. Det blev en intressant diskussion där eleverna fick förklara sina olika val. Klassen enades kring att mat och vatten samt kärlek från familj och vänner var det allra viktigaste.

Skoldagen avslutades i Ljushallen med en musikföreställning av Varieté Velociped. Barnen var mycket fascinerade av de olika hemmagjorda instrumenten och uppfinningarna.

I Ljushallen sitter ett fredshjul uppe. Eleverna på engelska och svenska lågstadiet har gjort sig själva i forma av små pappersfigurer som står hand i hand. 1a är den nedersta raden .

Hand i hand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *