Information inför vecka 50

Hej,

Måndagen den 11 december mellan kl. 15-17 är ni föräldrar, och andra anhöriga, välkomna till Idun/3a på drop in-fika med möjlighet till julpyssel. Kom när ni kan under den tiden. Vi har fika och pysselstationer framdukade. Redan efter lunchrasten startar vi vårt pyssel, så om någon av er föräldrar vill komma tidigare och var med i skolan så går det bra.

Onsdagen den 13 december ska vi se skolans luciatåg kl. 8.20 i Ljushallen. För att vi ska komma i tid och sitta på plats kl. 8.20 så ska klassen samlas kl. 8.10 i vårt kapprum. Kom inte försent för dörrarna till Ljushallen kommer att var stängda, och eventuellt låsta, för att ingen ska störa luciatåget.

Torsdagen den 21 december är ni föräldrar välkomna på julavslutning. Det kommer att vara två avslutningar och vår tid är kl. 9.30. Efter avslutningen i Ljushallen har vi en samling i klassrummet. Innan kl. 9.30 kan man vara på fritids/i klassrummet eller ta sovmorgon. Vi samlas kl. 9.20 i vårt kapprum.

Veckans arbete:

Matematik:   I veckan har vi börjat arbeta med ett nytt kapitel. Vi tränar på att använda skala vid förminskning och förstoring, matematiska likheter, proportionella samband samt de fyra räknesätten.

Svenska:      Vi har arbetat med läsförståelse samt substantiv, adjektiv och verb.

SO:               Vi har läst historien om David och Goliat och pratat om innebörden av berättelsen.

NO:               ”Skydda sak och skydda person”, inom NTA-temat Testa Teknik. I grupper om 4 har klassen fått planera och sedan konstruera ett bärhandtag som ska göra det lättare att bära tunga påsar. När grupperna är klara med sina konstruktioner så kommer vi att lägga upp bilder på klassbloggen.

Läxor till torsdag vecka 50:

Matematik:   s. 28-29 i Matteläxboken.

Svenska:       Läsläxa

Inför vecka 50:

Måndag:       Drop in-fika med julpyssel, kl. 15-17.

Tisdag:

Onsdag:       Se skolans luciatåg i Ljushallen. Samling 8.10 i vårt kapprum.

Torsdag:      Lämna in läxor. Idrott: Kom ihåg skor, kläder samt handduk.

Fredag:       Läxor delas ut. Simskola: Ta med badkläder, handduk och hänglås.

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *